zondag 27 januari 2013

Recept: Eimuffins

Vanaf vandaag maar ook eens wat lekkere recepten hier op mijn blog delen. Ik wil waarschijnlijk binnenkort weer een schrijf en foto blog openen maar tot die tijd plaats ik in ieder geval lekkere recepten hier. 

Vandaag een lekkere luie zondag waarbij wij vanmiddag pas ontbeten. Ik had weer eens zin iets anders dan anders en vandaag heb ik dan ook eimuffins gemaakt. Heel makkelijk en erg lekker bleek later!

Benodigheden:
5 eieren
6 of 12 plakjes bacon/spek naar keuze
Kaas
Groente naar keuze, vandaag had ik tomaat en champignons
Muffin/cupcakes bakvorm

Warm de oven voor op 180 graden. Vandaag had ik bacon in huis en deze was erg dun gesneden dus heb ik 2 plakjes op elkaar gelegd. Deze doormidden gesneden en zo de vormpjes rondom bekleed.


Daarna 5 eieren in een schaaltje gedaan en door elkaar geklopt met wat peper, klein beetje zout en kaas... De eerste 4 vormpjes heb ik hiermee gevuld. Bij de overgebleven ei heb ik tomaat en gebakken champignons toegevoegd en met dit mengsel de laatste 2 vormpjes gevuld.


Daarna plaats je de bakblik in de oven en zet je deze op 30 minuten. Daarna heb je een heerlijk ruikend resultaat die ook nog erg lekker smaakt!Hopelijk heb ik jullie geïnspireerd en maak je deze ook een keer. Ik hoor dan natuurlijk ook graag wat jullie ervan vinden of welke combinatie jullie hebben gemaakt!

Fijne zondag avond nog allemaal!

2 opmerkingen:

Samantha van Aalst zei

Ohhh dit klinkt wel heel erg lekker! Ik ga dat volgend weekend denk eens uitproberen.

liefs,
Samantha

Jessica zei

dat ziet er lekker uit wel een leuk idee voor een verjaardag.